Antar du utmaningen?

Nu är tävlingen öppen!

Venture Cup IDEA är tävlingen för alla idéer i ett tidigt skede, det kan vara idén du precis kommit på till en affärsidé som du arbetat med ett tag. Oavsett är Venture Cups IDEA tävling för dig som vill ta din affärsidé till nästa nivå. Genom att delta i IDEA får du feedback på din idé, marknadsföringsmöjligheter på tävlingsplattformen samtidigt som du får tillgång till ett stort nätverk av personer från näringslivet. 

Att tävla i Venture Cups tävlingar är helt kostnadsfritt, du som deltar är garanterad att få feedback på din affärsidé och du kan själv välja vilket innehåll i din affärsidé som ska vara offentligt att läsa och vad som enbart ska kunna läsas av vår jury som signerat sekretessavtal. 

Fem vinnare från varje region av Venture Cups IDEA tävling belönas med publicitet då vinnarna hamnar på Venture Cups årliga Topp20-lista, vilket även firas med ett tillhörande Topp20 event där vinnarna presenteras. 

Så går IDEA tävlingen till

Hur vinner du?

Alla tävlingsbidrag i IDEA utvärderas och bedöms utifrån kriterierna; trovärdighet, idè och skalbarhet. Säkerställ därför att du fått med information om  dessa områden innan sista inlämningsdag. 

När deadline har passerat så kommer de inlämnade idéerna att genomgå två olika juryprocesser. Först sker en screeningprocess där de bästa idéerna väljs ut av en screeningjury. Därefter kommer juryn för respektive region (som företräder Nord, Öst, Väst och Syd) att bestämma vilka av de utvalda idéerna som kommer att platsa på Topp20-listan för Venture Cup IDEA.

Vad behöver du för att tävla?

Allt du behöver för att tävla är en affärsidé. Du får presentera din idé på vilket av följande sätt du själv vill.

Däremot bedömer juryn inte mer än sammanlagt:
• Max 1 min video
• Max 1000 ord
• Maximalt 3 bilder

Hur lämnar du in?

För att lämna in ditt tävlingsbidrag behöver du registrera dig som användare på tävlingsplattformen. Detta gör du snabbt med antingen din mejladress eller Facebook och därefter är du redo att ladda upp och skicka in ditt tävlingsbidrag. Efter att du skickat in kan göra vilka ändringar du vill i ditt tävlingsbidrag fram till deadline. Efter deadline kan du inte göra några ytterligare ändringar.

Hur hanteras känslig information?

Vi har hjälpt entreprenörer i över två decennier och vet att många affärsidéer innehåller känslig information. Därför finns det dolda fält där du laddar upp all information som du inte vill att allmänheten ska se. Information som skrivs eller laddas upp i dolda fält visas enbart för Venture Cups professionella nätverk, jury samt teamet bakom Venture Cup.

Alla som ser den dolda informationen har signerat sekretessavtal och du kan därför vara lugn med att din affärshemlighet förblir hemlig!