Antar du utmaningen?

INNOVATIONSKRAFT 2024 är nu stängd!

Hör upp Sydsverige!

Med tävlingen INNOVATIONSKRAFT vill vi öka innovationskraften i små och medelstora företag som är i ett behov av att skala om i sin verksamhet och vill ha hjälp med att affärsutveckla sin befintliga verksamhet. Tävlingen vänder sig också till entreprenörer eller anställda i ett företag som vill använda processen för att testa en helt ny affärsidé.

INNOVATIONSKRAFT är ett gemensamt initiativ och ger möjligheten för entreprenörer och intraprenörer att få feedback, samt hjälp att utveckla och omsätta sin affärsidé i verklighet. Innovationskraft är en satsning i region Syd där Venture Cup tillsammans med Almi Företagspartner letar efter INNOVATIONSKRAFT i dess rätta bemärkelse.

Hur fungerar processen?
Processen INNOVATIONSKRAFT är för dig som har ett organisationsnummer och vill testa din affärsidé och få råd och feedback om hur du ska ta dig framåt så att din affärsidé kan blomstra. Eller är du en fena på att skala upp din befintliga verksamhet och vet värdet av input och nätverk? Look no further, berätta om din nya idé/twist på plattformen för din möjlighet att vinna prispengar samt en kvalitetsstämpel att din INNOVATIONSKRAFT är något att räkna med. Deltagande är helt kostnadsfritt och vi säkerställer sekretess för din affärsidé.

Viktiga datum:
2 april: Innovationskraft öppnar
17 april: Deadline för att få garanterad feedback på sitt bidrag
24 april: Innovationskraft stänger

* Många uppskattar att få professionell feedback på sina bidrag och för att säkerställa att du får feedback på din affärsidé är det viktigt att du registrerar ditt bidrag i tid. Deadline för garanterad feedback är den 17 april! Annars stänger tävlingen den 24 april för er som enbart vill tävla.

Så här går Innovationskraft tävlingen till

Vem kan vara med?

Det korta svaret är ALLA! Vare sig du har en helt ny idé eller är ett företag som har affärsutvecklat din befintliga verksamhet är du välkommen att delta så länge du har ett organisationsnummer. Det vi vill se är en handlingsplan om hur du gör det som just nu är din idé till verklighet, vilket tydligt problem din idé löser samt vilken nytta din idé gör i ett hållbarhetsperspektiv. Inlämningen är kortfattad och det är enkelt att vara med och delta.

Varför ska du vara med?

Feedback som förhoppningsvis gör din idé ännu starkare och mer konkurrenskraftig, en chans att utöka ditt nätverk samt möjligheten att vinna prispengar.

Vem vinner?

Alla typer av idéer är välkomna och för att vara med i tävlingen behöver du en tydlig plan om hur genomförandet ska gå till. Genom att delta i INNOVATIONSKRAFT vill vi att du kan nå din fulla potential och får förutsättningar att kunna lösa dagens och framtidens problem.