Antar du utmaningen?

STARTUP 2024 är nu stängd!

STARTUP – Sveriges största nationella tävling är tävlingen för tidiga startups med verifierade och skalbara affärsidéer med tillväxtpotential. Utöver användbar feedback, imponerande nätverksmöjligheter och möjligheten att marknadsföra din startup på plattformen har du chansen att vinna pengar som hjälpa din affärsidé framåt. En vinst i STARTUP anses vara en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Så går STARTUP tävlingen till

Hur vinner du?

Alla tävlingsbidrag utvärderas och bedöms utifrån kriterierna affärsidé, team, skalbarhet och trovärdighet. Säkerställ därför att du fått med information om alla dessa områden innan sista inlämningsdag.

Efter deadline bedöms alla tävlingsbidrag av en screening jury som väljer ut vilka startups som går vidare och får möjlighet att pitcha inför de regionala jurygrupperna. Jurygrupperna utser därefter regionala vinnare inom kategorierna Impact Maker, Game Changer, Beyond Academic och Best Traction.

I september tävlar samtliga regionala vinnare i Sverigefinalen, där ett av teamen kammar hem titeln Startup of the Year.

Vad behöver du för att tävla?

Allt du behöver för att tävla är en affärsidé. Mest troligt har du även en affärsplan i någon form som du kan använda för att skapa ett pitch deck. 

Du får lämna in max 20 slides och om du redan har en affärsplan tar det inte mer än ett par timmar att skapa ett pitch deck. 

Du har även möjlighet att komplettera ditt pitch deck med en video pitch eller skriven text. Din kreativitet och ambitionsnivå är det som sätter gränserna!

 

Hur lämnar du in?

För att lämna in ditt pitch deck behöver du registrera dig som användare på tävlingsplattformen. Detta gör du snabbt med antingen din mejladress eller Facebook och därefter är du redo att ladda upp ditt pitch deck.

Hur hanteras känslig information?

Vi har hjälpt entreprenörer i över två decennier och vet att många affärsidéer innehåller känslig information. Därför finns det dolda fält där du laddar upp all information som du inte vill att allmänheten ska se. Information som skrivs eller laddas upp i dolda fält visas enbart för Venture Cups professionella nätverk, jury samt teamet bakom Venture Cup.

Alla som ser den dolda informationen har signerat sekretessavtal och du kan därför vara lugn med att din affärshemlighet förblir hemlig!