Vinnare i STARTUP 2020

Här är den kompletta listan över alla vinnare i Venture Cup STARTUP som kommer tävla i Sverigefinalen 2020.

Vinnare - Region Nord

Best Traction: HomeAxess

HomeAxess erbjuder bostadsföretag en unik plattform och totallösning bestående av digitala lås, låsspecifika algoritmer för accesskontroll, distribution av digitala nycklar samt nyckelkvittens med BankID.

Game Changer: HomeAxess

HomeAxess erbjuder bostadsföretag en unik plattform och totallösning bestående av digitala lås, låsspecifika algoritmer för accesskontroll, distribution av digitala nycklar samt nyckelkvittens med BankID.

Impact Maker: BUMI

Bumi: Next stop, Earth! är ett roligt, effektfullt mobilspel som kombinerar gamification med interaktiva funktioner som skapar miljömedvetna spelare och ett globalt community för att dela idéer, lösa miljöproblem och inspireras till nya innovationer.

Beyond Academic: Plocka

Plockas affärsidé är att göra det enklare och effektivare för alla människor att plocka svamp och bär. Detta görs genom att visa vart och när svamp och bär växer. På sådant sätt kan vi inspirera människor till att spendera mer tid i skog och natur.

Vinnare - Region Öst

Best Traction: Rider´s Position Coach

Rider’s Position Coach vill hjälpa ryttare att sitta säkert i sadeln vilket minskar olyckor, värnar om hästarna och bidrar till bättre ridsport. Därför utvecklar Rider’s Position Coach en digital coach som ger feedback på ryttarens sits i realtid.

Game Changer: PlasticFri

Konventionella plast är tillverkade av petroleum. De orsakar föroreningar och stannar i miljön i upp till 1000 år! PlasticFri är en banbrytande teknologi som förvandlar jordbruksavfall till växtbaserade och miljövänliga produkter som är 100% biologiskt nedbrytbara, komposterbara och giftfria.

Impact Maker: Jaisy

Jaisy utvecklar kostnadseffektiva icke-invasiva enheter som även person utan medicinsk utbildning kan använda för att upptäcka gulsot hos nyfödda. Jaisy´s patenterbara enheter är 100 gånger billigare än vad som finns på marknaden idag enheter, men med jämförbar noggrannhet, vilket möjliggör effektivare vårdprocesser (hemövervakning) i utvecklingsländer.

Beyond Academic: StckCell

Laboratorier världen över producerar årligen ett berg av plastavfall som motsvarar en vikt av 67 kryssningsfartyg. StckCell är en ny petriskål som tillverkas med 61 % mindre plast jämfört med motsvarande produkter som finns på marknaden idag.

Vinnare - Region Väst

Best Traction: loop-it

Ett digitalt och cirkulärt pantsystem som gör det möjligt att hämta ut och lämna tillbaka återanvändningsbara muggar och artiklar mellan olika caféer och restauranger. loop-it gör take-away ekonomiskt och miljömässigt hållbart för alla användare och kunder.

Game Changer: Alpha therapy solutions

Världens första GMP-anpassade produktionsmodul för läkemedel som används för riktad alfastrålning; en lovande behandlingsmetod för spridd cancer. Metoden kan rädda miljontals med liv. För att det ska hända behövs denna teknologi.

Impact Maker: Alpha therapy solutions

Världens första GMP-anpassade produktionsmodul för läkemedel som används för riktad alfastrålning; en lovande behandlingsmetod för spridd cancer. Metoden kan rädda miljontals med liv. För att det ska hända behövs denna teknologi.

Beyond Academic: Oterlu Ai

Med hjälp av AI skapar Oterlu Ai en hållbar social miljö – online.

Vinnare - Region Syd

Best Traction: LifeFinder

Intelligent larmsystem som räddar liv i de mest utsatta, tuffa och farliga arbetsplatser samt miljöer. Avancerade sensorer och system som är en integrerad del av arbetslivet och en naturlig del av arbetskläder och utrustning.

Game Changer: CycleZyme

CycleZyme utvecklar nya enzymer som bryter ned plastavfall för en mer miljövänlig och effektivare återvinning av förbrukade textilier och livsmedelsförpackningar. Enzymerna kommer att säljas till strategiska partners inom återvinnings- och förpackningsindustrin.

Impact Maker: DiaPure

Som de enda på marknaden erbjuder Diapure en cirkulär, smidig lösning för fosforfiltrering och fosforåtervinning för enskilda avlopp. Villaägare måste rena sitt avlopp. Fosfor orsakar algblomning och hotar torskfisket längs våra kuster.

Beyond Academic: The Hyve by Hydromesh

The Hyve är en AI som agerar som hjärnan i ett mikronät. Mjukvaran får data i form av väderdata, elproduktion, elkonsumtion, elpris, samt el-lagringskapacitet. Datan optimerar och förutsäger mikronätets användning. Detta leder till ökad effektivitet, lägre kostnad och klimatpåverkan för användaren.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off