Venture Cup Topp20

Topp20-listan är resultatet av tävlingen IDEA där de fem bästa affärsidéerna i våra fyra regioner presenteras.

Aquammodate

Aquammodate utvecklar filter med målet att producera ultrarent vatten till låg energiåtgång. Dagens tekniker lider av att renhetsgraden och energiåtgången står i motsatsförhållande till varandra. I naturen finns däremot en filterprocess som kan producera rent vatten till låg energiåtgång.

Pica - Birds picking litter

Pica underlättar städningen av fimpar genom att ta hjälp av intelligenta kråkfåglar såsom skator. När fåglarna plockar fimpar och slänger dem i en fågel-papperskorg får de mat som belöning. Pica kommer sälja fågel-papperskorgar och en metod för att lära vilda fåglar bytesprincipen.

Bräda – an Extraordinary Ordinary (Electric) Skateboard

Bräda erbjuder människor –i behov av ett last-mile-fordon– en el-skateboard med en unik åk-upplevelse. Brädan styrs genom dina kroppsrörelser, som en vanlig skateboard, vilket ger en intuitiv och säkrare användarupplevelse.

EasySurfer

EasySurfers skapar en helt ny kategori av IT-hjälpmedel förr att förbättra internet-tillvaron för de som lider av skakningar eller finmotoriska problem i fingrar och händer, genom att ersätta alla rörelsebaserade moment mot enkla knapptryckningar.

invivoPower

invivoPower kommer att sälja IP-licenser, baserat på vår disruptiva, transkutana, trådlösa, energi- och datalänksteknologi. Kunderna kommer att vara medicinska företag som utvecklar, tillverkar och säljer aktiva klass III-implantat.

HuntIn

Är ett socialt nätverk som länkar samman jägare, markägare och naturintresserade. Detta för att alla ska få möjligheten att medverka och njuta av naturen på ett så effektivt och ekonomiskt sätt som möjligt, oavsett ekonomiska förutsättningar.

The Hyve by Hydromesh

The Hyve är en AI baserad på maskinlärning, som optimerar energiflödet i ett mikronät som har tillgång till lokal förnybar energiproduktion samt energilagring. Den hittar den optimala användningen av energin, vilket leder minskade utsläpp, ekonomisk besparing, samt en avlastning av elnätet.

Jaisy

Jaisy har utvecklat en kostnadseffektiv och icke-invasiv anordning som tillåter vem som helst i världen, även utan medicinsk utbildning, att upptäcka gulsot hos nyfödda spädbarn, vilket kan rädda liv, och är 100 gånger billigare än de som för närvarande finns.

K'epe Bags

K’epe Bags är en mångsidig, vattentät och modern cykelväska och ryggsäck. Det är lätt att omvandla, bekväm att transportera och rymligt för att transportera dina tillhörigheter överallt.

Kieszeń

Vill hjälpa alla att kunna skapa egna digitala spel, även de utan erfarenhet, genom att skapa enkla 2D-spel för att demonstrera enkla tillvägagångssätt. Kieszeń tillhandahåller verktyg för att skapa spel gratis och säljer portabla spelkonsoler där en kan spela och dela sina kreationer.

Life Cube

Franchisen och tjänsten Life Cube producerar billigare vatten än existerande lösningar genom att rena använt vatten från dusch, disk och tvätt.
Genom att tillgodose människor, som lider av ekonomisk vattenbrist, med tillgång till billigare vatten, kan många ta sig ur fattigdom.

Lucero

Lucero bygger ett forskningsverktyg för att kunna manipulera och analysera enstaka celler i ett prov. Genom att integrera principer såsom optiska pincetter, machine learning och små mikrofluidik-chips så skapar de ett system som kan användas av vilken forskare som helst, oavsett tidigare kunskaper.

Hooked

Hooked utvecklar och säljer smak- och näringsrik växtbaserad seafood till restauranger, hotell och dagligvaruhandeln med flexitarianer och veganer som målgrupp. De två första produkterna är en växtbaserad strimlad tonfisk och lax med höga värden av protein och omega-3.

ParX

ParX är en parkeringsapp som vägleder bilföraren till lediga parkeringsplatser i närheten av förarens slutdestination och även gör det möjligt att jämföra priserna mellan de tillgängliga parkeringsplatserna – lösningen på dagens ineffektiva och tidskrävande parkeringsprocess.

Qalami

Qalami vill skapa en bro mellan hantverkare i de avlägsna samhällena i Himalaya i Pakistan med resten av världen genom en blandning av nerärvda hantverkskunskaper och svensk design och därmed berika storytelling-upplevelsen med hjälp av kvinnliga hantverkares kunskaper och erfarenheter.

RadDrone

RadDrones automatiserade strålnings- övervakning och kartläggningsteknik med drönare hjälper myndigheter, institutioner och företag att bevisa att de håller sig inom tillåtna strålningsnivåer, samtidigt som personal undviker strålningsexponering under sina rutinmässiga mätningar.

RECCU( Reducing Cervical Cancer in Uganda )

Ett företag som levererar självtest-kit för livmoderhalscancer till aktuella patienter i Uganda. Därefter hämtas proverna tillbaka och sedan kopplas de positiva provsvaren ihop med den lämpligaste vården för just den patienten.

Safewest - The smart GPS vest

SafeWest erbjuder förskolor en innovativ säkerhetsväst för att förhindra att barn försvinner eller glöms bort. Västen är kopplad till en AI-baserad mobilapp och meddelar läraren när ett barn gått utanför den tillåtna geografiska zonen. Vidare är västen utrustad med skiftande LED-ljus och talfunktion.

Spacerpad

Spacerpad är en återanvändningsbar binda som är funktionell, bekväm och lättskött. Den är främst framtagen för kvinnor som lever i fattigdom och därför inte kan sköta sin menshygien. Den är även ett miljövänligt alternativ för de som inte lever i fattigdom och idag använder engångsprodukter.

ZoundWave

En medicinsk apparat som använder “lågintensiva vibrationer” för att förbättra blodcirkulation som i sin tur boostar angiogenes och stimulerar tillväxtfaktorer som skyndar på läkningsprocessen för de med kroniska fotskador. Anordningen är designad för att vara lätt att använda hemma.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off