Tävlingen

Sveriges ledande tävling för affärsidéer och startups.

Är du redo för en utmaning?

1 Sep - 5 Nov

Venture Cup IDEA är tävlingen för alla ideer i ett tidigt skede, det kan vara allt ifrån en idé som du inte kan få ur huvudet eller en affärssidé som du arbetat med ett tag. Oavsett idé är detta tävlingen för dig som vill ta din affärsidé till nästa nivå. Genom att delta i Venture Cup IDEA får du feedback på din idé, marknadsförings möjligheter på plattformen samtidigt som du får tillgång till ett stort nätverk av personer från näringslivet. Vinnaren av Venture Cup IDEA belönas med publicitet då vinnaren hamnar på Venture Cups årliga topp-20-lista, vilket även firas med ett tillhörande event. Utöver att bli utsedd till en av Sveriges topp 20 bästa idéer vinner du 5 000 kronor.

1 Feb - April 2

STARTUP är tävlingen för tidiga startups. Gränsen för att få vara med och delta går vid 1 mkr i kommersiella intäkter. Tävlingen riktar sig till startups med verifierade och skalbara affärsidéer med tillväxt potential. Du tävlar genom att ladda upp ditt pitch deck på tävlingsplattformen som efter deadline bedöms av Venture Cups jury. Utöver användbar feedback, imponerande nätverksmöjligheter och möjligheten att marknadsföra din startup på plattformen har du chansen att vinna upp till 5 00 000 kronor. En vinst i Venture Cup anses vara en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Nyckeln till framgång

Hur vinner du?

Alla idéer bedöms på kriteriet trovärdighet. Så var noga med att det du laddar upp innehåller information om din idé, ditt team och din potentiella skalbarhet för att styrka trovärdigheten i din idé. Du kan iterera din idé fram till deadline, använd den feedback du får under tävlingsperioden. De nominerade väljs ut genom likes och ratings, och skickas sedan till en jury som går igenom alla nominerade och bestämmer vilka som är landets 20 bästa idéer.

Vad behöver du för att tävla?

Du behöver ha en affärsidé och kunna kommunicera den på ett bra sätt inför en publik. Du laddar upp din idé genom att använda en video (max 60 sek), ljudinspelning (max 60 sek), bilder (max 3) eller skriftlig text (max 1000 ord) och hur du kommunicerar din idé, ja det är helt upp till dig och dina ambitioner. Din kreativitet är gränsen!

Hur lämnar du in?

För att lämna in ditt pitch deck behöver du registrera dig som användare på tävlingsplattformen. Detta gör du snabbt med antingen din mejladress eller Facebook och därefter är du redo att ladda upp din idé.

Hur hanteras känslig information?

Vi har hjälpt entreprenörer i över två decennier och vet att många affärsidéer innehåller känslig information. Därför finns det dolda fält där du laddar upp all information som du inte vill att allmänheten ska se. Information som skrivs eller laddas upp i dolda fält visas enbart för Venture Cups professionella nätverk, jury samt teamet bakom Venture Cup. Alla som ser den dolda informationen har signerat sekretessavtal och du kan därför vara lugn med att din affärshemlighet förblir hemlig!

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem-2//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off