Startup Stories – Sustainalube

Skogen har en stor roll att axla när det kommer till att vår planet ska må bra och att liv frodas. Vi måste ta hand om den som den tar hand om oss och samtidigt göra det utan stora avtryck.

Ett företag som grundades 2015 av tre professorer vid Luleå tekniska universitet tillbringade många år av intensiv forskning för att hitta en lösning på de negativa effekter oljebaserade smörjmedel inom skogsindustrin har. Det var så Sustainalube AB kom till och de fortsätter hela tiden att utveckla nya produkter som passar in i olika användningsområden.

Fördelarna med Sustainalubes två produkter, sågkedjevätska och centralsmörjfett, är många. Användare inom skogs- och entreprenadindustrin behöver varken kompromissa med pris, prestanda eller miljömedvetenhet. Några av de konkreta fördelarna är vattenlöslig formula, ett giftfritt alternativ och att det är väl fungerade under kalla förhållanden. Läs mer om alla fördelar här: sustainalube.com/fordelar/

Jordbruket är enligt Vultus fortfarande eftersatt vad gäller användning av modern teknik, men det ska det fortsätta att bli ändring på. Med en bakgrund inom teknologi och med en barndom på landet såddes idén till det som idag är Vultus. Redan för flera år sedan började grundarna, William Håkansson och Robert Schmitt, utforska möjligheterna att effektivisera jordbruket. Sedan dess har Vultus utvecklats till ett lantbruksanalysföretag med bildanalytiker och experter inom spektronomi, och vidare därtill ett bolag med miljonbelopp i riskkapital.

För några år sedan stod de som vinnare i Venture Cup och har förutom det prisats i ett flertal entreprenörstävlingar för sin innovativa och miljövänliga teknologi. De har bland annat blivit utsedda till vinnare av Framtidspriset 2015.

Med sina erfarenheter som entreprenör och tidigare tävlande i Venture Cup är VD för SustainaLube AB, Christian Olsson, en av jurymedlemmarna i region Nord.
In och kika på deras hemsida för att lära dig mer om deras revolutionerande oljefria smörjmedel.
Post by Venture Cup

Comments are closed.