Startup Stories – Panion

Panion är världens första sökords-optimerade sociala plattform som hjälper människor att möta likasinnade med liknande intressen. Idén föddes för fem år sedan när Melanie flyttade till Sverige och snabbt insåg att hennes problem med att hitta nya vänner delades av många andra. Panion behövde bli verklighet.

 

Idén till Panion kom runt sex månader efter att Melanie hade flyttat till Sverige för runt fem år sedan. Hon kände sig väldigt frustrerad över de plattformar som fanns tillgängliga om man var ute efter att träffa nya vänner. Hon började gå på tillställningar och sökte på reseforum- allt för att försöka hitta likasinnade människor som var öppna för kulturella skillnader och som delade hennes intresse av att resa.

 

”Jag hade flyttat till Sverige genom ett stipendium för att genomföra ett forskningsprojekt om flyktingars upplevelse av integration på centret för Mellanöstern på Lunds Universitet. Genom studierna och jobbet insåg jag snabbt att den sociala integrationen i det svenska samhället var svårt för nästan vem som helst. Jag insåg att många människor letade efter en liknande lösning som jag hade gjort, för att hitta nya vänner baserat på delade intressen och aktiviteter”, säger Melanie.

 

Melanie började dela sina idéer med de hon träffade och började få samtal med frågor om när hon skulle lansera en app. Ganska snabbt insåg hon att det fanns ett verkligt behov för ett sätt att kunna hitta nya vänner. En sak var säker: Panion var tvungen att bli verklighet.

 

Prototyper skapades och senare tillverkade, och i December 2018 släpptes version 1.0 av Panion för både Android och iOS. Panions resa från nystartade till nu har inneburit en hel del försök som blivit fel, samt en hel del användar tester för att hitta rätt väg, vilket fortfarande är en pågående process. En av de främsta lärdomarna från deras resa om de hade fått göra om allt igen, är själva testandet av prototypen. Att lägga mer tid på att testa protypen. En annan utmaning har varit att sätta ihop ett team med människor som delar samma passion och vision, som är beredda att hänge sig till ett roligt och spännande projekt, men som också har få finansiella resurser. Däremot så finns det en sak Melanie verkligen har lärt sig och stolt bär med sig som en av deras främsta framgångar- betydelsen av att uppmuntra och fira de små framgångarna längs vägen. Detta för att göra de tunga perioderna lättare.

 

Just nu firar Melanie och hennes team den nya versionen av sin app och fortsätter kontinuerligt att arbeta på förbättringar baserade på feedback från sina användare. De har flera spännande funktioner på väg och håller just nu på att söka investeringar för att kunna anställa till sitt hårt arbetande team. Men Melanie och Panion kommer inte stanna där. Att få höra orden ”Vi träffades på Panion” världen över och bli stället man går till när man letar efter vänner, är deras stora långsiktiga mål.

 

Panion tävlade i Venture Cup IDEA 2017 och kammade där hem en plats på topp 20 listan. De medverkade även i STARTUP 2018 där de blev nominerade som en av de 10 bästa bidragen i region syd.

 

Här kan ni följa Panion och deras fortsatta resa!

 

Hemsida

Linkedin

Facebook

Instagram

Panion var med och tävlade i Venture Cups tävlingar IDEA 2017 och STARTUP 2018.

Post by Venture Cup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *