Startup Stories – Möbler

En förkärlek till vintage möbler och en flytt till Singapore blev startskottet till en ny affärsidé.

2008 lämnade Emelie Hedén Stockholm för Singapore, med sin kärlek till att restaurera äldre möbler såg hon en öppning på marknaden i sitt nya hemland och startade exportfirma med fokus på skandinaviska vintage möbler. 

 

Drömmen om Möbler startade 2009 och under årens lopp blev drömmen till verklighet. Möbler har, som den enda återförsäljaren av skandinavisk vintage och antik heminredning i Singapore och Asien, tagit kontinenten med storm. Med en webshop och ett stort showroom har omsättningen ökat kontinuerligt sedan start. Varje produkt är speciell och noggrannt inköpt i Sverige av Emelie, VD och grundare av Möbler, och hennes syster Ellen. 

 

Men vägen till framgång har inte varit spikrak, under åren har Emelie gått igenom en rättstvist med dåvarande affärspartner, förlorat stora summor pengar och tillslut drabbats av en utmattningsdepression.

 

”När jag började må bättre gick jag på ett starta företag event, där Venture Cup hade en liten monter. Där träffade jag Nina Ehrenstråhle som berättade om tävlingen och jag kände direkt att den hade precis det jag önskade”, säger Emelie.

 

Under uppväxten har Emelie haft det tufft med självförtroendet, men vändningen kom till slut: ”Med min vinst i Venture Cup fick jag för första gången credd på riktigt. Det förändrade mitt liv och jag vågade efter den tuffa perioden som sjukskriven att satsa igen”, säger Emelie.

 

Idag ökar försäljningen avsevärt för varje kvartal. Med Singapore som trygg bas arbetar företaget nu för expansion till andra delar av Asien och teamet har utökats. Partnerskap håller på att slutas och framtidsplanerna är solklara, expansion och onlinefokus är det som gäller för företaget.

 

Läs mer om Möbler på deras hemsida.

Möbler var med och tävlade i Venture Cup våren 2015. I regionfinalen vann affärsidéen kategoripriset Människa & Samhälle.

Post by Venture Cup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *