Startup Stories – Minna Technologies

Minna Technologies är idag ett av Sveriges hetaste FinTech- startups med Swedbank som delägare och Danske Bank som stor kund. Idéen till deras plattform för abonnemangs- tjänster föddes för drygt 4 år sedan och sedan dess har bolaget vuxit från 3 till 34 anställda.

 

Idén föddes i kassakön på ICA Maxi i Skövde, då dåvarande studenten Joakim Sjöblom upptäckte att han hade slut på kontot. Förklaringen låg i ett antal oväntade debiteringar av ett flertal abonnemangstjänster vilket fick Joakim att reflektera över hur dålig överblick han hade på sina abonnemang och debiteringsdagar.

 

Ur händelsen föddes en idé om att skapa en tjänst som gav kunden en överblick över sina nuvarande abonnemangstjänster och en möjlighet att enkelt säga upp dem som inte längre var aktuella. Under 2014 försökte teamet bekräfta idéen mot marknaden och fick hjälp av såväl Gothia Science Park som Almi. Teamet deltog även i entreprenörstävlingen Venture Cup och TV-programmet ”Draknästet”.

 

Första prototypen släpptes i samband med att Draknästet TV-sändes i mars 2015 och därefter släpptes version 1.0 av tjänsten i mars 2016. Under denna intensiva fas arbetade eller studerade de tre grundarna samtidigt som de investerade 150% av sin tid i bolaget. 2016 anställde teamet sin första medarbetare och på två år har Minna Technologies vuxit från 3 medarbetare till 34.

 

Startup bolaget som inledningsvis hade fokus på B2C har gjort en pivotering och satsar idag på B2B2C och säljer sin mjukvara direkt till bankerna. Bara sex månader efter lanseringen av version 1.0 i början av 2016 fick företaget kontakt med landets största bank, Swedbank, som i april 2017 klev in som delägare i Minna Technologies i samband med en investering på 16 miljoner SEK.

 

Sedan dess har Danske Bank och OP Bank anslutit sig som kunder och startup bolaget har börjat etablera sig som en marknadsstandard vilket inneburit att banker idag hör av sig och önskar en likvärdig integration.

 

Läs mer om livet på Minna på deras karriärssida career.minnatechnologies.com .

Minna Technologies var med och tävlade i Venture Cup våren 2014 och vann kategoripriset Webb, Mjukvara och Media under regionfinalen i Göteborg.

Post by Venture Cup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *