Startup Stories – Bubotree

Milslånga chatkonversationer och dåliga erfarenheter av restips från främlingar på nätet blev startskottet för resecommunityt och planeringsverktyget Bubotree.

Sandra Öfverman var frustrerad över hur rörigt det lätt blir när man ska planera resor själv eller tillsammans med vänner. Efter dåliga erfarenheter av restips från främlingar på nätet såg hon ett behov av ett community som inspirerar och samlar restips från personer i sin närhet. Idéen till Bubotree var född!

 

Sandra bollade idén med sin man Jakob och snabbt insåg de att de behövde fler händer för att realisera sin affärsidé. Räddningen fanns nära tillhands i kompisparet Jennie och Joakim Ramer och med deras kompetenser fanns nu ett komplett team med muskler att bygga plattformen själva utan hjälp av dyra konsulter.

 

Efter över 6000 timmars kodande lanserades deras plattform i Maj i år och deras plattform finns nu uppe på bubotree.com (en app kommer inom kort). Plattformen är en slags kombination av Pinterest och Tripadvisor men skillnaden ligger i att deras community möjliggör enkel planering av framtida resor samt en möjlighet att samla restips från sina vänner och dela med sig av egna. Teamet har många smarta funktioner på lager och arbetar hungrigt på att vidareutveckla plattformen.

 

Men det är ingen självklarhet att starta företag som småbarnsföräldrar. Mer saker sätts på spel och du får räkna med att arbeta sena kvällar och helger efter att barnen har gått och lagt sig. För hjälp vände sig teamet till inkubatorn High Five i Halmstad där de bland annat fått hjälp av affärsutvecklare. De har även deltagit i Connects språngbräda samt tävlat i Venture Cup och Businesspodden.

 

Idag är det fullt fokus på vidareutveckling och marknadsföring. Teamet har fått en hel del PR och nya användare men deras tillväxtresa har precis börjat och de satsar nu på att nå ut till fler resglada människor som vill ansluta sig till deras community. För att lyckas med detta krävs kapital. Marknadsföring är långt ifrån gratis och därför letar nu teamet efter bra investerare som kan komplettera bolaget med sina kompetenser. Är det dig dem letar efter? Mejla till info@bubotree.com .

 

Teamet har stark tilltro till sin idé och målet är att Bubotree ska bli den självklara plattformen folk använder för att planera sin resa.

 

Intresserad av att testa tjänsten? Gå in på bubotree.com och skapa ett konto redan idag

Bubotree var med och tävlade i Venture Cup våren 2017.

Post by Venture Cup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *