Startup Stories – Addressya

Visste du att över 4 miljarder människor saknar en fullständig postadress? Utan en adekvat adress kan man inte skaffa ett bankkonto och blir man allvarligt sjuk så riskerar man att bli utan hjälp då ambulans och sjukvårdare inte hittar till dig. 

 

I ett land som Sverige där det mesta funkar utan speciellt stor ansträning kan det vara svårt att tänka sig hur man skulle ta sig till en plats utan en adress. I Sverige är vi bortskämda med möjligheten att kunna beställa hem det mesta från nätet. Men hur hade vi gjort om vi inte hade någon adress att ange? 

 

Addressya (tidigare Map Project) har löst problemet! Addressya har utvecklat ett system som tillhandahåller exakta, kompletta och lättanvända digitala postadresser.

 

Via Addressyas app (som i dagsläget endast finns för Android telefoner) kan användaren enkelt ocg gratis skapa en adress. Tack vare appen blir användarna attraktiva i ögonen på företag, myndigheter och organisationer som tidigare inte haft möjlighet att nå målgruppen. 

 

”Men det kommer också att innebära förbättringar för många människor i Västvärden. På den svenska landsbygden eller på öar är adressen ofta en postlåda. Vi kan göra det mer exakt än så och underlätta för till exempel räddningstjänsten att hitta rätt”, säger Maria Cheadle.

 

Addressya tävlade i Venture Cup Startup 2018 där de vann priset Impact Maker. 

Addressya, som i första hand riktar in sig på tillväxtmarknader i Afrika såg vinsten i Venture Cups regionfinal som en kvalitetsstämpel. Addressya har sedan vinsten fått stor medial uppmärksamhet och under våren deltog de i Female Founders där de tog hem storvinsten. 

Besök Addressya’s hemsida för att läsa mer om dem och fortsätta följa deras spännande resa: https://addressya.com

Post by Venture Cup

Comments are closed.