Nominerade

Här är den kompletta listan över alla nominerade i Venture Cup STARTUP 2018. Samtliga vinnare presenteras under regionfinalerna som i år arrangeras i Luleå, Stockholm, Göteborg och Malmö. De regionala vinnarna direktkvalificerar sig till Sverigefinalen den 12 September.

Samtliga nominerade i region Nord

A New Sweden Project

Den globala modeindustrin förorenar enormt. Samtidigt slängs 1,500 ton ull årligen i Sverige. Teamet vill ta tillvara på svensk ull och tillverka tidlösa, stilrena kläder som inte går ur mode.

FreezFiler

FreezFiler överblickar provers plats i -80°C laboratoriefrysar utan manuell hantering. Prov och tillgängligt utrymme kan hittas utan att frysen öppnas. Detta reducerar risken för skador på prov. Det sparar även utrymme, energi samt tid och kostnader.

Locide

Teamets affärsidé är att erbjuda besökare ett vidgat perspektiv på städer genom lokala aktiviteter vägledda av erfarna och tillmötesgående lokalbor.

North Health

North Health är en digital plattform och navigeringssystem för upplysning och förmedling av förebyggande hälso- och friskvårdstjänster, motsvarande sjukvårdens 1177. Systemet kopplar rätt tjänst till kund, parallellt med ett omhändertagande enligt BlockChain referral system med våra kvalitetssäkrade hälsoaktörer.

PreOption

Svårigheten att hitta rätt kompetens blir allt större och detta kostar företagen miljontals kronor. Det finns ingen bra lösning, tills nu: Se till att framtiden väljer din arbetsplats.

Proto Proto

Designmärket och sociala företaget Proto Proto har anknytning till etisk hantverksproduktion. De använder nuvarande trender inom design och e-handel för att modernisera rättvis handel och få nya marknader att växa för hantverkare från hela världen.

The Fit

The Fit utvecklar mobil kroppsskanner teknik som skapar digitala kroppspass innehållande en 3D-avatar med användarens kroppsmått. Genom att förena 3D-skanning och artificiell intelligens, förändrar The Fit framtidens online-upplevelse.

Ther-Appy

Digitalt självhjälps-program som hjälper människor att öka sitt inre välbefinnande. Det unika med detta koncept är att det bygger på en animerad förklaringsmodell som visat sig vara effektiv på att öka både förståelse och motivationen hos individen.

Vardagshjältar

Vardagshjältar är en incitamentsdriven mobil marknadsplats som ska utbilda och engagera konsumenter om matsvinn. Appen ska också erbjuda konsumenter att handla matsvinn från matbutiker där butikerna själva står för lagerhanteringen och utlämning av produkter.

Zlingit

Zlingit är ett Sport-Engagment- System som grundades för att bygga ekonomiskt hållbara sportklubbar. Företaget skapar ökad underhållning före, under och efter matcherna genom digitala frågesporter, tävlingar och mycket mer. Företaget genererar ökade intäkter och återkommande publik för sportklubbar.

Samtliga nominerade i region Öst

Addresses by Map Project

Map Project Sweden AB utvecklar ett system för att tillhandahålla exakta, kompletta och lättanvända digitala postadresser till de 4 miljarder människor som uppskattas sakna en fungerande adress. Map Projects system stärker medborgarens möjlighet att utöva sina medborgerliga rättigheter, möjliggör handel och bidrar till ett inkluderande samhällsbyggande.

Aidar

Genom att kombinera augumented reality (AR) och artificial intelligence (AI) förenklar Aidar arbetet med att inreda sitt hem. Eftersom konsumenten får möjligheten att visualisera produkten i sitt eget hem tillsammans med den redan existerande inredningen innan köpet kan även felköp undvikas.

BeeScanning

BeeScanning driver en online kamp mot den bidödande parasiten Varroa destructor som varje år dödar miljontals bisamhällen runt om i världen. I Europa dör drygt 20% av bisamhällena pga parasiten och i USA är problemet ännu större. Med hjälp av mobilens kamera och artificiell intelligens hittar BeeScanning parasiten i tid och på så vis kan ekologisk uthållighet skapas.

Bitroot

Bitroot bygger ”plantornas internet”, ett trådlöst sensorsystem som hjälper växthusodlaren att nå optimala agronomiska förutsättningar och minska risken för skördeförlust. Teamet tror på lokalodling för att stödja självförsörjning och bekämpa den kommande matkrisen.

Coda Easy

Coda Easy är en webbaserad programmeringsplattform anpassad till skolans nya behov då programmering blir obligatoriskt till hösten. Åtta av tio lärare känner sig osäkra på att undervisa i programmering, vi ger dem en heltäckande lösning.

PeptiSystems

PeptiSystems erbjuder en ny generation av instrument för storskalig och mer miljövänlig tillverkning av peptid läkemedel som
behandlar sjukdomar som till exempel cancer och AIDS. Teknologin automatiserar dagens mer manuella tillverkningsprocess vilket möjliggör att mediciner blir billigare att tillverka.

Språk i vården

Teamets affärsidé är att sälja och tillhandahålla digitala översättnings- och kommunikationsverktyg till sjukvårdspersonal och patienter. Verktyg som användarna snabbt och enkelt når via sina mobiltelefoner eller surfplattor. Verktygen ska säljas på den nationella såväl som den internationella marknaden.

Water+

Water+ förser samhällen som är kopplade till ett mikronät med dricksvatten. Genom att använda överskottsproduktionen som genereras i mikronätet bidrar Water+ också till att förbättra prestationen och minska efterfrågan på lagringslösningar.

Woshapp

Att tvätta bilen är för många ett tidskrävande moment i vardagen och flera bilägare blir inte nöjda med biltvätten de får på närmsta mack. Woshapp, revolutionerar sättet vi tvättar bilen på och gör det som vanligtvis är jobbigt, enkelt med sin on-demand tjänst. Woshapp kan liknas vid Uber för biltvätt och är den miljövänliga biltvätten som kommer direkt till dig, enkelt, smart och tryggt.

Xtactor

Ett armband som, via Morse-kod-vibrationer, skickar information från en mobiltelefon till användaren via känseln. Detta är intressant för alla med mobiltelefoner men särskilt för synskadade.

Samtliga nominerade i region Väst

Addtruly

Addtruly bygger lönsamma samarbeten mellan företag och ideella organisationer. Addtrulys digitala verktyg matchar, engagerar, följer upp och kommunicerar samarbeten – allt för att stärka företags varumärken och göra socialt ansvarstagande lönsamt för alla.

Atium

Atium utvecklar en ny, forskningsbaserad teknik för att selektivt rena vatten från giftiga tungmetaller på ett mer hållbart och kostnadseffektivt sätt. Atium kan skapa nytta inom kemisk-, gruv- och metallindustri, samt inom dricksvattenrening.

Bioserva

Bioserva utvecklar en ny förvaringslösning för biobanker. Produkten fokuserar på att lösa problemen som uppstår när ett blodprov blir omfruset efter en analys. Produkten kommer spela en stor roll i hur kvaliteten på blodprover kan bevaras inför framtida forskning och kommer stödja kampen mot allvarliga sjukdomar.

Detecht

Detecht utvecklar ett automatiskt nödlarm för motorcyklister. Genom att analysera smartphonens inbyggda sensorer detekterar algoritmen om en motorcykelolycka inträffat. Om en olycka inträffat, skickas ett automatisk sms till förarens nödkontakter med olyckans position och allvarlighetsgrad.

Gardenize

I Gardenize trädgårdsapp samlar du all information om din egen trädgård, med bilder och anteckningar. Gardenize hjälper dig med smarta och personliga tjänster som påminnelser, tips och inspiration - Alla kan odla!

HealthGoing®

HealthGoing® är den enda sökmotorn som kvalitetssäkrar, samlar och personifierar pålitliga matrecept och träningsövningar för varje användare. Data från säkra hälsokällor visas utifrån kriterier som användaren angett i ett filter till exempel armövningar utan redskap eller recept med hänsyn till allergier.

IOdesk

IOdesk är ett komplett system för digital kommunikation och kundsupport som bland annat hanterar chatt, mejl och webb. Systemet stöds av den artificiella intelligensen, Lydia. Lydia hanterar den initiala kontakten med kunder och hanterar återkommande frågor.

Magnea

Magnea utvecklar en avancerad sensor för aktivitetsmätning för att öka äldre patienters fysiska aktivitet. Patienterna får motivation och vårdpersonalen får objektiva data för analys samt falldetektion och fallprevention. Magnea förbättrar hälsan och sparar pengar.

Nemetic

Nemetic utvecklar ett kirurgiskt verktyg som kommer korta ner tiden det tar att stänga snittet efter öppna bukoperationer. Detta kommer i förlängningen att reducera kostnader för sjukhusen samt möjligtvis reducera antalet komplikationer för patienten.

Smart Health Care

Idag får fler än hälften av de cancerdrabbade cellgiftsbehandling, varav två tredjedelar aldrig når önskat resultat. Med hjälp av artificiell intelligens förutser Smart Health Care resultatet av cellgifterna innan behandlingen och rekommenderar en individuell dosering.

Samtliga nominerade i region Syd

AcademicSolutions

AcademicSolutions är den naturliga länken mellan företag och studenter. Som förser verksamheter med studenter som ska ha praktik, skriva examensarbete, driva ett projekt eller söker en tjänst som studentmedarbetare.

Aiten

Aiten är den digitala vårdgivaren för högt blodtryck. Aiten sätter dig i förarsätet av ditt blodtryck. Du vet alltid hur du ligger till med ditt blodtryck, får individualiserad coaching för att göra kloka val varje dag och har digitalt stöd av läkare längs hela vägen.

BOOST THYROID

BOOST THYROID är en AI-app som gör det möjligt för människor med en autoimmun sköldkörtelsjukdom att leva mer hälsosamt och åldras bättre, genom att använda maskininlärning för att få personliga tips och råd.

Bylife

Bylife för in naturen inomhus för att få människor att må som bäst. Från att ha utvecklat nästa generations smarta växtväggar i mer än ett år är Bylife på väg att revolutionera hur växter används och konsumeras och tillåta alla uttrycka sig själv i livet, av livet.

Cocoon

Cocoon är ett airbagssystem som fästs på baksidan av cykelbarnsitsen och öppnas upp som en skyddande bubbla runt barnet om rörelsemönstren matchar profilen för en olycka.

Lupinta

Bolaget utvecklar en rad produkter baserat på Lupinväxter, Lupinta vill ta hållbarhet till nästa nivå, genom att erbjuda en produkt som smakar gott, är hälsosam och skonsam mot miljön. Närodlad produktion minskar miljöpåverkan och är dessutom rik på fiber och en bra vegetarisk proteinkälla.

Panion

Panion är en social plattform baserad på sökbara nyckelord där du kan hitta likasinnade människor var du än är. Lägg till de nyckelord i din profil som bäst beskriver vem du är och hitta andra med samma intressen nära dig.

Pure Bio Synergy

Genom patenterad teknik som möjliggör att producera ozon i fuktiga och svåra miljöer används detta naturens egna reningsämne på nya väldigt angelägna marknader, däribland dricksvatten framställning i världens u-länder.

Size. Not.

Size. Not. - Storleksrevolutionen! Size. Not. avser att förändra konceptet ”storlek” inom modebranschen. Appen förvandlar konsumentdata till rätt val av storlek direkt!

WordDiagnostics

WordDiagnostics är ett beslutstöd för psykiatrisk diagnosticering, där patienten svarar med beskrivande ord som analyseras med Artificiell Intelligens (AI). Vi använder en ny innovation, kallad semantiska mått där individen fritt beskriver sitt mående med ord.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off