Nominerade

Här är den kompletta listan över alla nominerade i Venture Cup Startup 2019. Samtliga vinnare presenteras under regionfinalerna som i år arrangeras i Göteborg, Lund, Stockholm och Örebro. De regionala vinnarna direktkvalificerar sig till Sverigefinalen den 24 September.

Samtliga nominerade i region Nord

Actsport

Actsport är en digital plattform med idrottspsykologiska självhjälpsprogram som riktar sig till idrottare. Actsport erbjuds både med och utan feedback från en personlig idrottspsykolog och syftar till att främja både välmående och prestation.

Arctic Space

Arctic Space erbjuder toppmoderna molntjänster som service för markstation- och satellitoperatörer. Fullt konfigurerbara och kraftigare system uppnås genom att implementera avancerad teknologi såsom Amazon Web Services och Software Defined Radios.

Brawl Gaming

Brawl Gaming är en plattform som förhöjer spelkänslan hos gamers genom att erbjuda dem ett säkert och automatiserat sätt att tävla och vinna pengar i olika spel och spelformer.

KIX Kommunikationsindex

KIX Kommunikationsindex är ett unikt digitalt verktyg för att utvärdera, jämföra och
utveckla organisationers kommunikationsmognad. Baserat på den senaste forskningen inom området får din organisation ett indexvärde och rekommendationer för att utveckla organisationens kommunikation till en högre mognadsnivå.

Nordic SkiCrosser

Nordic SkiCrosser är den första träningsmaskinen i världen vars rörelsemönster efterliknar hela rörelsen vid klassisk längdskidåkning såsom diagonal, stakning och stakning med frånskjut. Tekniken som nyligen lanserats är världsunik och patentsökt.

On-rails

On-rails är ett portabelt takräcke för bilar med öppen takrails. Med On-rails kan du snabbt och enkelt transportera dina skidor och stavar, fiskespön, åror och andra långa föremål.

Skogliga mätningar

Skogliga mätningar gör att användaren gör digitala mätningar i realtid av skog med sin telefon. Snabbt, enkel, digitalt och med hög noggrannhet. Slipper papper och manuella verktyg.

Team Pay

Team Pay hjälper föreningar att öka inkomster genom att digitalisera affärsprocesserna för tryggare och enklare betalningar, minskat svinn och ökad försäljning.

Träning på Recept

Träning på Recept erbjuder förebyggande och sjukdomsanpassade träningsvideor för såväl individer, patientgrupper som organisationer. I samtliga program tränar man online tillsammans med läkare och fysioterapeuter på ett tryggt, säkert och effektivt
sätt.

Umeå Wheels

Umeå Wheels främjar cirkulär ekonomi genom en online plattform och tillhandahåller
stationer runt omkring i Umeå. Ett av deras huvudsakliga mål är att ta steget närmare mot att kunna implementera ekologiska lösningar för en hälsosammare miljö.

Samtliga nominerade i region Öst

Appstore for R&D

Idén är en digital affär där forskare och utvecklare kan köpa färdiga analysprogram där de lätt kan stoppa in sina stora mängder data och göra komplexa analyser av dem. Programmen besparar forskarna tid och pengar som annars hade gått till att själv programmera dessa eller beställa dem från en dyr programmerings firma. Resurserna som sparas kan läggas på den faktiska forskningen och utvecklingen och det är den bakomliggande drivkraften bakom Stardots.

Bifidice

Bifidice är en helhetslösning för barns tarmhälsa för att förbättra allergier och bidra till en friskare framtid: växtbaserat, probiotiskt kosttillskott i form av välsmakande glass kombineras med en digital coachingtjänst för föräldrar.

Biologg

Biologg är ett mobilspel inspirerat av Pokémon Go där man tar bilder på växter och djur och samlar data som kan användas för forskning och naturvård för att bevara den biologiska mångfalden.

Endometrix

Endometrix är ett diagnostiskt patientstöd, en app med en unik algoritm för maskininlärning. Analys av loggade symtom, behandlingar och hälsoinsatser ger underlag för smartare och effektivare vård. Med projektet ämnar vi samla in mer data för att träna upp och validera algoritmen samt bidra till ökad medvetenheten om endometrios.

Enerpoly

Enerpoly utvecklar miljövänliga och uppladdningsbara zinkjonbatterier för storskalig energilagring. Vår teknologi består av lättillgängliga och säkra material som har en väletablerad och hållbar infrastruktur för utvinning och återvinning. Dessa batterier kan överbrygga luckorna mellan förnyelsebar elproduktion och elkonsumtion.

Flype

En delningsekonomi plattform som möjliggör för vanliga resenärer att utföra en internationell leverans, samtidigt som de tjänar pengar.

imagiLabs

imagiLabs gör kodning kul för tonårsflickor. En community där tjejer mellan 12-16 år blir kreativa med mobila verktyg och prylar anpassade genom programmering. Genom gamification, strävar vi efter att träna och förbereda morgondagens ledare som kommer att forma framtiden för innovation.

Nordic Psychology

Nordic Psychology är ett Stockholmsbaserat produktbolag inom Health Tech, med visionen att revolutionera framtidens psykologiska behandlingar. NP erbjuder helhetslösningar inom VR-behandling till privat och offentlig sjukvård, med behandlingsprogram för fobier, beroenden, stress, ätstörningar och fysioterapi.

Stocksholm

Stocksholm gör det enklare att välja aktier utan att ha kunskap inom finans. Vi presenterar aktier visuellt med bilder och en 5-stjärnig ranking metod baserad på Nobelprisvinnande forskning.

Samtliga nominerade i region Väst

Amferia

Amferia har utvecklat ett plåster som förhindrar uppkomsten av infektioner i sår. Plåstret är aktivt mot alla typer av bakterier inklusive de som är resistenta mot antibiotika. Målet är att minska antalet infektioner generellt samtidigt som användandet av antibiotika kan minskas.

Cirkelbyrån

Cirkelbyrån är en prenumerationsbox med ekologiska barnkläder, som gör det lättillgängligt för konsumenterna att klä sina barn i hållbara plagg utan att överkonsumera jordens resurser. De vill att det ska vara enkelt och tidsbesparande att leva mer miljösmart!

Eneryield

Eneryields lösning baseras på machine learning som automatiskt kan förutspå, klassificera och analysera elkvalitet. Innovationen möjliggör analys som kan användas för t.ex. planering av nät eller styrning av hårdvara. Affärsidén främjar digitaliseringen av världens elnät.

Helios Innovations

Helios innovations har utvecklat en ny avsaltningsteknik som använder restvärme från industrier för att rena havsvatten. Industrier använder ca 60% av allt sötvatten i Sverige så ifall de kan bli mer självförsörjande räcker vattnet till oss människor.

InspoSpotr

InspoSpotr ger dig skräddarsydda rekommendationer på hållbart mode. Deras intelligenta chattbot samlar hela webbens utbud av hållbara produkter direkt på chatt-plattformarna, så att du enkelt kan dela och diskutera de skräddarsydda förslagen med dina vänner.

Min Rehab

Kronisk och akut smärta drabbar miljontals människor och dagens rehabiliteringsmetoder är förlegade. Min Rehab moderniserar fysioterapin genom att kombinera kliniskt beprövade övningar med AI och gamifiering, vilket skapar en effektiv och engagerande rehabiliteringsträning för användaren.

Mycorena

Mycorena erbjuder en unik svampbaserad bioteknikprocess som omvandlar industriella avfallsströmmar från livsmedels- och jordbruksindustrierna till högkvalitativa produkter. De hjälper industrier att extrahera mer värde från sina resurser och samtidigt öka effektiviteten av sin avfallshantering.

Nanvio

Nanvio renar vatten från svårrenade ämnen genom en forskningsbaserad teknik. Tekniken är skalbar och har potentialen att göra en stor inverkan på tillgången till rent vatten för framtiden.

SleepCure

SleepCure är första hjälpen vid sömnproblem. SleepCure är en appbaserad sömncoach baserad på existerande vetenskap. En skalbar lösning på ett globalt hälsoproblem, så att människor med sömnproblem kan få effektiv hjälp direkt när dem behöver det.

VectorizeMove

VectorizeMove är världens första pålitliga, lättanvända tjänst som analyserar gång i vardagen (av både människor & djur) med bärbara enheter & robusta algoritmer. Det möjliggör att upptäcka rörlighetsproblem mycket tidigt, verifiera behandlingens effektivitet, följa upp återhämtningen.

Samtliga nominerade i region Syd

Allihop

Allihop är en internationell marknadsplats där du enkelt kan boka tågbiljetter till utlandet och andra typer av hållbart resande inom Europa. En plats där du kan boka hela din resa på en webbsida.

Ecoist

Den första modellen, Ecoist Tian är en trehjulig elbil för två personer med 110km/h och 10mil räckvidd, som är 15 gånger mer energieffektiv än det som finns på vägarna idag. Sportiga köregenskaper och flygplansinspirerad design tillverkad i naturfiberförstärkt bioplast.

H@dbify

En AI- och automatiseringslösning, för exempelvis äldre, som gör det möjligt för smart watches, att kommunicera snabbare, tryggare och smartare i realtid med anhöriga genom att överföra avancerade e-hälsofunktioner, till exempel förutspå fall hos äldre.

HeroSight

Med HeroSights Augmented-Reality-mjukvara som ett pedagogiskt verktyg blir det enklareatt genomföra simuleringsträning i akutsjukvård. Detta, i kombination med automatisk mätbarhet, gör det möjligt att öva realistiskt i alla miljöer när det bäst passar verksamheten.

Innovosens

Övervakning av blodsockernivåer genom mätningar av bl a svett och andra
komponenter, som inte kräver blodprovstagning.

Medarca

MEDARCA minskar kostnaden för medicinhantering och och frigör värdefull tid för vårdpersonalen med ett skåp som automatiserar delar av medicinhanteringen i äldrevården.

Mylla Matmarknad

En ny typ av matbutik, där du kan handla direkt från producenterna. Samma
bekvämlighet som en vanlig mataffär, men med bättre transparens, färskare varor och bättre betalt för producenterna. Ett enkelt sätt att handla mer klimatsmart helt enkelt.

On Pointify

Ett digitalt mötesverktyg och en metodik för projektledning, som är fostrande och skapar framdrift.

Paytack

Ansiktsigenkänning för nästa generations identifieringslösning för både publik och privat sektor.

What lies ahead

What Lies Ahead kombinerar kvalitéer från geocaching och interaktiva berättelser. Det är en platsbaserad och handlingsdriven upplevelse som utspelas i Malmö där användaren vävs in i en gåtfull och fängslande berättelse med hjälp av sin smartphone.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem-sverigefinalen//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off