Möt Christian Lauritzen – Sverigejuryns ordförande

Det har det blivit dags att presentera Sverigejuryns ordförande Christian Lauritzen. Serieentreprenör, affärsängel, strategikonsult och medgrundare av bolag som Adlibris, Eicorn och Proxio vilka alla varit tidigt ute med ny teknologi och som utmanat sin bransch med nya tankesätt. Idag är han engagerad i ett antal mindre bolag och hjälper även större bolag med strategi, digitalisering och innovation.
När och hur kom du i kontakt med Venture Cup?
Jag kom i kontakt med Venture Cup 2009 när den dåvarande regionchefen övertalade mig att vara med i juryn. 2011 fick jag frågan att vara med i Sverigejuryn. Det har varit en otroligt givande erfarenhet att ha fått ta del av alla spännande affärsplaner och träffa dom grymma teamen. 
Varför har du valt att engagera dig?
Det finns få saker som ger så mycket som att sitta i juryn i Venture Cup. Alla nya idéer och tankar på hur allt mellan himmel och jord kan göras bättre och smartare på sätt på affärsmässiga grunder. Det blir många wow!- och aha!-upplevelser.  Dessutom är det roligt att då och då kunna dela med sig av erfarenheter för att hjälpa entreprenörer att lyckas ännu bättre.  
Vad gör ditt företag och vilka problem löser de?
Just nu bollar jag ett antal idéer kring vad som skall bli nästa företag. Väldigt spännande tid, så här innan saker tar fast form. 
Är entreprenörskap en gåva eller något alla kan uppnå?
Jag tror alla kan uppnå entreprenörsskap. Men många entreprenörer upplever nog samtidigt att det är något de helt enkelt inte kan låta bli. 
Vad drömmer du om?
Att skapa nytt. Att göra saker som gör världen lite roligare, lite bättre – både i det stora och i det lilla. Det är fantastiskt att kunna hjälpa andra att kunna nå sin potential.
Tre snabba
Digitalt eller papper?
Digitalt. Utan tvekan. 
Konferens eller AW?
AW
Entreprenör eller innovatör?
Svårt val. Båda, men det kanske väger över lite åt innovatör. 
Post by Venture Cup

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *