Affärsplanering för tillväxtföretag 7,5 Hp

Samtliga kurstillfällen/workshops hålls digitalt på distans om inget annat anges.

Kurstillfälle 1 - 1/9, Introduktion & Inspiration

Föreläsare: Sammie Chimusoro, Innovatum Startup
Plats: Digitalt
Kom på en renodlad inspirationsföreläsning där Johan Gustafsson från Visibacare berättar om hur deras entreprenöriella resa har sett ut. Det blir en föreläsning där ni får följa med genom motgång och medgång och som tydligt visar exempel på att entreprenörskapsvägen inte alltid är spikrak. En sak är säker, ni lämnar inte föreläsningen utan en stor dos av inspiration och positiv energi.

Kurstillfälle 2 - 8/9, Idégenerering

Föreläsare: Ola Ekman, First to know
Plats: Digitalt
Hur föds en bra affärsidé? Det är en fråga som många ställer sig själva någon gång i livet. Kurstillfälle två ämnar att lämna deltagarna med verktyg för att generera bra idéer då temat för kvällen är just idégenerering. Det blir en idéworkshop som innehåller både föreläsning i ämnet men även praktiska övningar för att lösa problem som kan leda dig till din nästa affärsidé.

Kurstillfälle 3 - 15/9, BMC & NABC

Föreläsare: Lotta Lehikonen, Chalmers Ventures
Plats: Digitalt
Ofta kan det vara svårt att veta hur man ska göra verklighet av sin idé men efter kurstillfälle tre som handlar om att gå från idé till handling kommer deltagarna få verktyg som förenklar detta. Under detta kurstillfälle presenteras och tillämpas olika metoder för att strukturera och presentera sin affärsidé i form av välbeprövade BMC (Business Model Canvas) och NABC (Need Approach Benefit Customer).

Kurstillfälle 4 - 22/9, CSV & CSR - Hållbart Företagande

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt
Världen står inför stora utmaningar inom hållbarhet och därför är det idag viktigare än någonsin att inkorporera ett hållbarhetstänk i sin affärsidé och affärsmodell redan från start. Kurstillfälle nummer fyra går igenom olika aspekter inom hållbarhet som är viktiga att tänka på som företagare och reder ut begrepp som CSV och CSR.

Kurstillfälle 5 - 29/9, Presentationsteknik

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt
Hur är en bra presentation? Kom med din befintliga personliga presentation så finslipar vi och förbättrar den under workshopen.

Kurstillfälle 6 - 6/10, Skarpt läge

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt
Försäljning är en stor och viktig del av ett framgångsrikt entreprenörskap. Kurstillfälle sex syftar därför till att ge deltagarna insikt i varför man alltid bör sätta kunden i fokus samt förståelse för vikten av goda kundrelationer när det kommer till försäljning.

Startup Night

Mer information kommer inom kort!

Kurstillfälle 7 - 13/10, Från idé till handling

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt
Efter detta kurstillfälle kommer du att kunna svara på frågorna: Hur förmedlar du din idé? Hur skriver du ner den och vad ska finnas med? Vad behövs i ett pitchdeck?

Kurstillfälle 8 - 20/10, Break even budget

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt
Innehåll: Vad är en budget och behöver man en sån? Detta kurstillfälle syftar till att ge deltagarna en inblick i hur man lägger upp en enkel budget samt diskuterar huruvida man bör lära sig om redovisning eller om den med fördel kan lejas bort. Tillfället ska även ge matnyttiga tips på vart man hittar ytterligare information om man vill gräva djupare och utforska dessa delarna djupare.

Kurstillfälle 9 - 27/10, Finansiering

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt
Finanserna i fokus! Flera som vill starta företag stöter på problem när det kommer till att finansiera sin idé. Kurstillfälle nio syftar till att visa deltagarna hur mycket pengar man behöver för att komma igång och hur man kan gå till väga då man letar efter investeringar. Är ett lån alltid ett bra alternativ eller ska man arbeta extra för att finansiera sin start?

Kurstillfälle 10 - 3/11, Skydda din idé, patent och varumärkesskydd.

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt, om inget annat anges.
Flera affärsidéer innehåller lösningar som behöver hållas hemliga genom skydd. Kurstillfälle tio kommer att ge deltagarna en inblick i hur man bäst arbetar med patent och mönsterskydd och besvara frågorna; Vad innebär det? Behöver man skydda sin idé?

Kurstillfälle 11 - 10/11, Strategi och teamsammansättning

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt, om inget annat anges.
Under detta kurstillfälle berör vi vikten att att ha ett bra team. Under föreläsningen kommer du få konkreta verktyg vad gäller teamsammansättning och få svar på frågan om det behövs en ledningsgrupp och styrelse.

Kurstillfälle 12 - 17/11, Digital marknadsföring

Föreläsare: TBA
Plats: Digitalt, om inget annat anges.
Vi reder ut vad ett varumärke egentligen är, hur man bygger ett starkt sådant och hur man skapar god och träffsäker kommunikation genom digital marknadsföring. Vikten av strategiskt grundade beslut och om hur vi kan styra den uppfattning som omvärlden får av vårt varumärke, något som blir allt viktigare i en näst intill generisk värld.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off