IDEA & STARTUP

Sveriges ledande tävlingar för affärsidéer och startups

Antar du utmaningen?
Tävla i IDEA 2021 nu!

13 september - 11 november

Venture Cup IDEA är tävlingen för alla idéer i ett tidigt skede, det kan vara idén du precis kommit på till en affärsidé som du arbetat med ett tag. Oavsett är Venture Cups IDEA tävling för dig som vill ta din affärsidé till nästa nivå. Genom att delta i IDEA får du feedback på din idé, marknadsföringsmöjligheter på tävlingsplattformen samtidigt som du får tillgång till ett stort nätverk av personer från näringslivet. Att tävla i Venture Cups tävlingar är helt kostnadsfritt, du som deltar är garanterad att få feedback på din affärsidé och du kan själv välja vilket innehåll i din affärsidé som ska vara offentligt att läsa och vad som enbart ska kunna läsas av vår jury som signerat sekretessavtal. Fem vinnare från varje region av Venture Cups IDEA tävling belönas med publicitet då vinnarna hamnar på Venture Cups årliga topp-20-lista, vilket även firas med ett tillhörande event. Utöver att bli utsedd till en av Sveriges topp 20 bästa idéer tilldelas varje vinnare 5 000 kronor!

3 februari - 30 mars

STARTUP är tävlingen för tidiga startups. Alla ideér är välkomna att delta så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen. Tävlingen riktar sig till startups med verifierade och skalbara affärsidéer med tillväxt potential. Du tävlar genom att ladda upp ditt pitch deck på tävlingsplattformen som efter deadline bedöms av Venture Cups jury. Utöver användbar feedback, imponerande nätverksmöjligheter och möjligheten att marknadsföra din startup på plattformen har du chansen att vinna upp till 500 000 kronor. En vinst i STARTUP anses vara en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Så går våra tävlingar till

Hur vinner du?

Alla tävlingsbidrag utvärderas och bedöms utifrån kriterierna affärsidé, skalbarhet och trovärdighet (i STARTUP tillkommer även team som kriterium). Säkerställ därför att du fått med information om alla dessa områden innan sista inlämningsdag. Efter deadline bedöms alla tävlingsbidrag av en screening jury som väljer ut vilka tävlingsbidrag som går vidare. I IDEA tävlingen betygsätter sedan en jury det utvalda tävlingsbidragen och fem vinnare från varje region utgör sedan Venture Cups topp20 lista. I STARTUP tävlingen får det utvalda bidragen möjlighet att pitcha inför de regionala jurygrupperna. Jurygrupperna utser därefter regionala vinnare inom kategorierna Impact Maker, Game Changer, Beyond Academic och Best Traction. I september tävlar samtliga regionala vinnare i Sverigefinalen, där ett av teamen kammar hem titeln Startup of the Year.

Vad behöver du för att tävla?

Allt du behöver för att tävla är en affärsidé. Mest troligt har du även en affärsplan i någon form som du kan använda för att skapa ett pitch deck. Du får lämna in max 20 slides och om du redan har en affärsplan tar det inte mer än ett par timmar att skapa ett pitch deck. Du har även möjlighet att komplettera ditt pitch deck med en video pitch eller skriven text. Din kreativitet och ambitionsnivå är det som sätter gränserna!

Hur lämnar du in?

För att lämna in ditt pitch deck behöver du registrera dig som användare på tävlingsplattformen. Detta gör du snabbt med antingen din mejladress eller Facebook och därefter är du redo att ladda upp ditt pitch deck.

Hur hanteras känslig information?

Vi har hjälpt entreprenörer i över två decennier och vet att många affärsidéer innehåller känslig information. Därför finns det dolda fält där du laddar upp all information som du inte vill att allmänheten ska se. Information som skrivs eller laddas upp i dolda fält visas enbart för Venture Cups professionella nätverk, jury samt teamet bakom Venture Cup. Alla som ser den dolda informationen har signerat sekretessavtal och du kan därför vara lugn med att din affärshemlighet förblir hemlig!

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem-2//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off