Finalisterna i STARTUP 2019

Här är den kompletta listan över alla finalisterna inför Venture Cup STARTUPs Sverigefinal 2019.

Finalister - Region Nord

Best Traction: On-rails

On-rails är ett portabelt takräcke för bilar med öppen takrails. Med On-rails kan du snabbt och enkelt transportera dina skidor och stavar, fiskespön, åror och andra långa föremål.

Game Changer: Nordic SkiCrosser

Nordic SkiCrosser är den första träningsmaskinen i världen vars rörelsemönster efterliknar hela rörelsen vid klassisk längdskidåkning såsom diagonal, stakning och stakning med frånskjut. Tekniken som nyligen lanserats är världsunik och patentsökt.

Impact Maker: TeamPay

TeamPay hjälper föreningar att öka inkomster genom att digitalisera affärsprocesserna för tryggare och enklare betalningar, minskat svinn och ökad försäljning.

Student Superstart: Arboreal

Skogliga mätningar gör att användaren gör digitala mätningar i realtid av skog med sin telefon. Snabbt, enkel, digitalt och med hög noggrannhet. Slipper papper och manuella verktyg.

Finalister - Region Öst

Best Traction: NORDIC PSYCHOLOGY

Nordic Psychology är ett Stockholmsbaserat produktbolag inom Health Tech, med visionen att revolutionera framtidens psykologiska behandlingar. NP erbjuder helhetslösningar inom VR-behandling till privat och offentlig sjukvård, med behandlingsprogram för fobier, beroenden, stress, ätstörningar och fysioterapi.

Game Changer: Stardots

Idén är en digital affär, kallad Appstore for R&D, där forskare och utvecklare kan köpa färdiga analysprogram där de lätt kan stoppa in sina stora mängder data och göra komplexa analyser av dem. Programmen besparar forskarna tid och pengar som annars hade gått till att själv programmera dessa eller beställa dem från en dyr programmerings firma. Resurserna som sparas kan läggas på den faktiska forskningen och utvecklingen och det är den bakomliggande drivkraften bakom Stardots.

Student Superstart: IMAGILABS

imagiLabs gör kodning kul för tonårsflickor. En community där tjejer mellan 12-16 år blir kreativa med mobila verktyg och prylar anpassade genom programmering. Genom gamification, strävar vi efter att träna och förbereda morgondagens ledare som kommer att forma framtiden för innovation.

Finalister - Region Väst

Best Traction: VectorizeMove

VectorizeMove är världens första pålitliga, lättanvända tjänst som analyserar gång i vardagen (av både människor & djur) med bärbara enheter & robusta algoritmer. Det möjliggör att upptäcka rörlighetsproblem mycket tidigt, verifiera behandlingens effektivitet, följa upp återhämtningen.

Game Changer: Eneryield

Eneryields lösning baseras på machine learning som automatiskt kan förutspå, klassificera och analysera elkvalitet. Innovationen möjliggör analys som kan användas för t.ex. planering av nät eller styrning av hårdvara. Affärsidén främjar digitaliseringen av världens elnät.

Impact Maker: Helios innovations

Helios innovations har utvecklat en ny avsaltningsteknik som använder restvärme från industrier för att rena havsvatten. Industrier använder ca 60% av allt sötvatten i Sverige så ifall de kan bli mer självförsörjande räcker vattnet till oss människor.

Student Superstart: Amferia

Amferia har utvecklat ett plåster som förhindrar uppkomsten av infektioner i sår. Plåstret är aktivt mot alla typer av bakterier inklusive de som är resistenta mot antibiotika. Målet är att minska antalet infektioner generellt samtidigt som användandet av antibiotika kan minskas.

Finalister - Region Syd

Student Superstart: INNOVOSENS

Övervakning av blodsockernivåer genom mätningar av bl a svett och andra
komponenter, som inte kräver blodprovstagning.

Game Changer: HEROSIGHT

Med HeroSights Augmented-Reality-mjukvara som ett pedagogiskt verktyg blir det enklareatt genomföra simuleringsträning i akutsjukvård. Detta, i kombination med automatisk mätbarhet, gör det möjligt att öva realistiskt i alla miljöer när det bäst passar verksamheten.

Impact Maker: MEDARCA

MEDARCA minskar kostnaden för medicinhantering och och frigör värdefull tid för vårdpersonalen med ett skåp som automatiserar delar av medicinhanteringen i äldrevården.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem-idea//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off