Finalister 2018

Finally, it's time to announce the winners of Venture Cup STARTUP 2018. On the evening of September 12th, you are welcome to join us in a celebration of innovation and entrepreneurship. Save your free seat right now!

Finalisterna från region Norr

PreOption

Svårigheten att hitta rätt kompetens blir allt större och detta kostar företagen miljontals kronor. Det finns ingen bra lösning, tills nu: Se till att framtiden väljer din arbetsplats.

FreezFiler

FreezFiler överblickar provers plats i -80°C laboratoriefrysar utan manuell hantering. Prov och tillgängligt utrymme kan hittas utan att frysen öppnas. Detta reducerar risken för skador på prov. Det sparar även utrymme, energi samt tid och kostnader.

The Fit

The Fit utvecklar mobil kroppsskanner teknik som skapar digitala kroppspass innehållande en 3D-avatar med användarens kroppsmått. Genom att förena 3D-skanning och artificiell intelligens, förändrar The Fit framtidens online-upplevelse.

In-sight Education

Digitalt självhjälps-program som hjälper människor att öka sitt inre välbefinnande. Det unika med detta koncept är att det bygger på en animerad förklaringsmodell som visat sig vara effektiv på att öka både förståelse och motivationen hos individen.

Finalisterna från region Öst

Addresses by Map Project

Map Project Sweden AB utvecklar ett system för att tillhandahålla exakta, kompletta och lättanvända digitala postadresser till de 4 miljarder människor som uppskattas sakna en fungerande adress. Map Projects system stärker medborgarens möjlighet att utöva sina medborgerliga rättigheter, möjliggör handel och bidrar till ett inkluderande samhällsbyggande.

BeeScanning

BeeScanning driver en online kamp mot den bidödande parasiten Varroa destructor som varje år dödar miljontals bisamhällen runt om i världen. I Europa dör drygt 20% av bisamhällena pga parasiten och i USA är problemet ännu större. Med hjälp av mobilens kamera och artificiell intelligens hittar BeeScanning parasiten i tid och på så vis kan ekologisk uthållighet skapas.

Coda Easy

Coda Easy är en webbaserad programmeringsplattform anpassad till skolans nya behov då programmering blir obligatoriskt till hösten. Åtta av tio lärare känner sig osäkra på att undervisa i programmering, vi ger dem en heltäckande lösning.

Woshapp

Att tvätta bilen är för många ett tidskrävande moment i vardagen och flera bilägare blir inte nöjda med biltvätten de får på närmsta mack. Woshapp, revolutionerar sättet vi tvättar bilen på och gör det som vanligtvis är jobbigt, enkelt med sin on-demand tjänst. Woshapp kan liknas vid Uber för biltvätt och är den miljövänliga biltvätten som kommer direkt till dig, enkelt, smart och tryggt.

Finalisterna från region Väst

Atium

Atium utvecklar en ny, forskningsbaserad teknik för att selektivt rena vatten från giftiga tungmetaller på ett mer hållbart och kostnadseffektivt sätt. Atium kan skapa nytta inom kemisk-, gruv- och metallindustri, samt inom dricksvattenrening.

Kallaid

Kallaid utvecklar en ny förvaringslösning för biobanker. Produkten fokuserar på att lösa problemen som uppstår när ett blodprov blir omfruset efter en analys. Produkten kommer spela en stor roll i hur kvaliteten på blodprover kan bevaras inför framtida forskning och kommer stödja kampen mot allvarliga sjukdomar.

Gardenize

I Gardenize trädgårdsapp samlar du all information om din egen trädgård, med bilder och anteckningar. Gardenize hjälper dig med smarta och personliga tjänster som påminnelser, tips och inspiration - Alla kan odla!

Detecht

Detecht utvecklar ett automatiskt nödlarm för motorcyklister. Genom att analysera smartphonens inbyggda sensorer detekterar algoritmen om en motorcykelolycka inträffat. Om en olycka inträffat, skickas ett automatisk sms till förarens nödkontakter med olyckans position och allvarlighetsgrad.

Finalisterna från region Syd

BOOST Thyroid

BOOST Thyroid är en AI-app som gör det möjligt för människor med en autoimmun sköldkörtelsjukdom att leva mer hälsosamt och åldras bättre, genom att använda maskininlärning för att få personliga tips och råd.

Bylife

Bylife för in naturen inomhus för att få människor att må som bäst. Från att ha utvecklat nästa generations smarta växtväggar i mer än ett år är Bylife på väg att revolutionera hur växter används och konsumeras och tillåta alla uttrycka sig själv i livet, av livet.

WordDiagnostics

WordDiagnostics är ett beslutstöd för psykiatrisk diagnosticering, där patienten svarar med beskrivande ord som analyseras med Artificiell Intelligens (AI). Vi använder en ny innovation, kallad semantiska mått där individen fritt beskriver sitt mående med ord.

Pure Bio Synergy

Genom patenterad teknik som möjliggör att producera ozon i fuktiga och svåra miljöer används detta naturens egna reningsämne på nya väldigt angelägna marknader, däribland dricksvatten framställning i världens u-länder.

without
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake/
http://www.venturecup.se/sv/hem//
#FF8C2A
style1
scroll
Loading posts...
/www/w23180/www-root/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.venturecup.se/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off