Affärsplanering för tillväxtföretag, Göteborg

Kursen Affärsplanering för tillväxtföretag är ett samarbete mellan Venture Cup, Chalmers, Handelshögskolan och Sahlgrenska Akademin. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och kan sökas av alla med grundläggande högskolebehörighet. Venture Cups roll i kursen är att vi ordnar alla föreläsare, som är experter från näringslivet och ingår i vårt nätverk. Alla våra föreläsningar är också öppna för allmänheten, dvs. du behöver inte vara inskriven på kursen eller ta högskolepoängen för att delta i våra workshops. Du behöver heller inte gå hela kursen utan är välkommen att delta på de workshops som passar just dig.

Kursens utformning

Genom en rad spännande  workshops behandlar vi de viktigaste delarna inom affärsplanering såsom lönsamhet, redovisning, finansiering, försäljning och mycket mer! Kursen går på kvartsfart på kvällstid och bedrivs från september till november samt från januari till maj. På denna kurs kan enbart betyget godkänd erhållas. Kurstillfällena sker främst på tisdagar kl 18-20.

Föreläsare från näringslivet

Alla föreläsningar hålls av experter från näringslivet som erbjuder sin kompetens helt ideellt och utvärderas med imponerande resultat varje år. Du får bl.a. träffa specialister, jurister, entreprenörer och personer med en lång och framgångsrik karriär inom näringslivet. Varje ämne behandlas av en expert inom just detta område.

Hur söker jag kursen?

Kursen söks via antagning.se och startar igen den 26/1 2016. Om du som student från Chalmers vill läsa kursen (TEK050) så kan du kontakta ditt studentcentrum.

Välkommen att utveckla dig och din affärsidé

Frågor?

Simon Arvidsson
simon.arvidsson@venturecup.se
070-661 59 96


Kursmaterial

Här finner du material och information som rör kursen ”Affärsplanering för tillväxtföretag”.

Litteratur

Kurslitteraturen: ”Affärsplanering en handbok för nya tillväxtföretag”
SBN10:    9170920427
ISBN13:   9789170920424

Finns att köpa här

Övrigt kursmaterial

Inför varje kurstillfälle förväntas du att ta del av förberedande material i form av sidanvisningar i kursboken samt digitalt utbildningsmaterial.

Det digitala utbildningsmaterialet består främst av utvalda podcastavsnitt från Venture Cups podcast som är utnämnd till Sveriges största entreprenörspodcast av Entreprenör 24 och berör olika delar av affärsplanering.


Workshops

Söker du inspiration eller kunskap inom ett specifikt område för att kunna ta en affärsidé vidare? Då kan Venture Cups spännande workshops vara något för dig! Varje workshop hålls av någon från näringslivet som arbetar inom det område som tillfället berör. Workshoparna är öppna för alla och är helt gratis.

Var
: SEB-salen, Volvosalen och SAL E44, Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg
Tid: Samtliga föreläsningar är mellan kl. 18-20 (OBS! ingen akademisk kvart)

Du måste inte gå kursen ”Affärsplanering för tillväxtföretag” för att få komma på denna workshop. Däremot måste du gå kursen för att få tillgodoräknat 7.5 hp.

Hitta rätthttp://www.handels.gu.se/om_handelshogskolan/hitta_ratt/

Här finner du vårens workshoptillfällen 

Tryck på varje tillfälle för att läsa mer. 

Tisdag 26/1  Kursintroduktion och idéworkshop 

Tisdag 2/2 Affärsidé, kundnytta & affärsmodell

Tisdag 9/2   Försäljning

Tisdag 16/2 Marknadföringsstrategi

Tisdag 23/2 Hållbart företagande

Tisdag 1/3 Inlämning av inlämningsuppgift 1 affärsidé

Tisdag 1/3  Organisation och entreprenören som ledare 

Tisdag 8/3 Lönsamhetsbedömning och redovisning 

Tisdag 15/3 Finansiering

Tisdag 22/3   Inspiration

Torsdag 29/3  Handledningskväll

Tisdag 5/4 Inlämning av inlämningsuppgift 2: affärsplan